tiistai 18. marraskuuta 2014

Sisu on täällä!

Sisun "syntymästä" tai pikemminkin kai koulun aloituksesta on jo reilusti yli puoli vuotta! Kirja on siis valmis ja saimme kuin saimmekin sen valmiiksi ennen Naisenpäiviä.

Eräänä huhtikuisena torstaina ajoimme iltaruuhkassa (myöhässä, mutta sittenkin ajoissa) hakemaan useamman laatikollisen uunituoreita sisuja ja jo perjantaina ajelimme laatikot mukanamme Naisenpäiville Nunspeetiin.

Kirjan synnytys omin voimin oli iso ja raskas puserrus, josta emme olisi selvinneet ilman avustavia "kätilöitä", etenkin loistavaa taittajaamme Hans Kempiä, jonka graafisen suunnittelun ansiosta saimme kirjasta lopulta juuri sellaisen kuin halusimme. Kunnollisen painopaikan löytyminenkään ei ollut mikään itsestäänselvyys, sillä ahkerasta hollannin opiskelusta huolimatta ei sanavarastomme ennestään juuri ulottunut kirjan julkaisemiseen liittyvään sanastoon (jota sitäkin tuli toki samalla opittua). Onneksi näihinkin synnytystuskiin löytyi "kätilö" lähipiiristä, kiitos Bas Gremmen!

Kun lopulta saimme ensimmäisen painotuoreen Sisun käsiimme, pystyimme huokaisemaan helpotuksesta ja onnesta, sillä kirja oli juuri sellainen, josta olimme haaveilleet!

Sisu on saanut lämpimän vastaanoton myös muissakin pienemmissä ja isommissa käsissä, ja olemme saaneet kirjasta paljon positiivista palautetta. Vaikka Sisu on suunnattu pääasiassa Hollannissa koulunsa aloittaville lapsille, se on saanut hyvän vastaanoton myös muualla. Isommille lapsille Sisu on tarjonnut mahdollisuuden sanoittaa omia kokemuksiaan tai palata menneisiin koulumuistoihin. Kaksikielisellä lapsella ei välttämättä ole sanoja kertoa koulun tapahtumista kotikielellä, mutta Sisun lukemisen myötä monen lapsen sanallinen arkku on auennut. Sisuun on tykästytty myös Suomessa, sillä se toimii hyvin kulttuurikasvatuksen välineenä niin päiväkodissa kuin alaluokillakin.

Sisu noteerattiin hiljattain myös kaksikielisessä kirjallisuusblogissa Les! Lue! :)
http://les-lue.com/2014/11/13/sisu-menee-kouluun-jaana-syrja-liisa-aholainen/

Tällä hetkellä kirjaa voi ostaa Hollannissa Piece of Finlandista (Amsterdam), Musiikkikoulu Karlandosta (Den Haag/Voorburg) sekä suomalaiselta merimieskirkolta / Finse Huis (Rotterdam). Suomessa kirja on saatavilla Suomi-Seuran (netti)kaupassa. Kirjaa on mahdollista tilata myös suoraan meiltä lähettämällä tilaus osoitteeseen sisumeneekouluun@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti